Mahtavia tapoja Tech muuttaa kotisi muutamassa vuodessa

Kun ajattelemme huomisen kotia, viittaamme usein tieteiskirjallisiin kuvauksiin, jotka viittaavat siihen, että kaikki automatisoidaan ja synkronoidaan toimimaan älykkäästi yhdessä.
Ainoa ongelma tässä visiossa on, että meille on luvattu se vuosia, eikä sitä ole oikeastaan ​​tapahtunut. Eikä se todennäköisesti tapahdu ihan lähiaikoina.
Tämä johtuu siitä, että teknologia on yleensä paljon vähemmän silmissäsi ja paljon vähemmän ennakoitavissa. Vaikka meillä ei vieläkään ole lentäviä autoja, hyvin harvat ihmiset olisivat voineet ennustaa Internetin valtavan vaikutuksen.
Joten tämä mielessä ja teknologian nykyistä suuntaa tarkasteltaessa, mitä muutoksia näemme hieman todennäköisemmin? Tässä tarkastellaan joitain ominaisuuksia, jotka saattavat tulla meille noin vuosikymmenen kuluttua.

Esineiden Internet
Yksi suosituimmista puhesanoista puhuttaessa tulevaisuuden teknologiasta tällä hetkellä on ”asioiden internet”. Tämä viittaa siihen, että jonain päivänä kaikki talossamme on internet-yhteensopiva ja yhdistetty kaikkeen muuhun. Toisin sanoen kaktusruukku pystyy puhumaan ikkunalle saadakseen selville kuinka paljon valoa se saa, ja pesukoneesi voi puhua peilillesi kertoakseen, että vaatteet ovat valmiit, kun peset hampaitasi. aamulla.

Se saattaa kuulostaa kaukaa haetulta, mutta itse asiassa se tapahtuu tässä tapauksessa. Tämä johtuu siitä, että sirujen luomisen ja asioiden verkkoon saamisen kustannukset laskevat nopeasti, samalla kun näiden sirujen koko pienenee. Lopulta muutaman sensorin ja prosessorin hankkiminen maitopurkkiin tulee olemaan mitätön kustannuksia. Ainoa kysymys on, ovatko kaikki nämä eri yritykset organisoituneet tarpeeksi tehdäkseen yhteistyötä ja helpottaakseen kuluttajan elämää.

Nanoteknologia
Nanoteknologia on hyvin pienten asioiden teknologiaa. Itse asiassa kaikkea, mikä on alle atomin paksuus mihin tahansa suuntaan, pidetään nanoteknologiana. Tämän tekniikan avulla voimme jo tehdä uskomattomia asioita, ja online-esittelyt ovat osoittaneet, kuinka sen avulla voidaan tehdä tietokoneista vedenpitäviä ja jopa vettä hylkiviä vain suihkuttamalla niitä. Tällä olisi uskomattomia vaikutuksia omaisuutemme suojelemiseen, mutta kuvittele, että seuraava <a href=”http://vinylcity.ca”>ikkunasi</a> sisältää jotain sellaista… sinun ei koskaan tarvitse pestä niitä. !

Hologrammit, VR ja projektorit
Tämä saattaa olla hieman enemmän ”scifi”-päässä, mutta on mahdollista, että tulevaisuus on täynnä hologrammeja ja heijastuksia kotiimme. Microsoft on jo esitellyt tätä varten tuotekaapelia, jota he kutsuvat ”illumiroomiksi”. Tämä toimii käyttämällä Kinect-anturia huoneen skannaamiseen ja heijastamalla sitten kuvia siten, että ne näyttävät tasaisina millä tahansa pinnalla. Demossa tällä tavalla saatettiin huone näyttämään lumelta ja jopa ”laajentui” televisio seinille.

Tätä voidaan käyttää useisiin erilaisiin sovelluksiin pelaamisen ulkopuolella, tunnelman luomisesta sisustuksen ulkoasun muuttamiseen. Vaihtoehtoisesti, jos virtuaalitodellisuus nousee, saatamme päättää paeta olohuoneistamme kokonaan ja viettää sen sijaan illan rannalla. On mahdollista, että ikkunoista ja peileistä voi tulla itse ”näytöksiä” (joka voi olla myös 3D), joten tavalla tai toisella voimme hyvin todennäköisesti yhtäkkiä muuttaa kotimme koko ulkonäköä tai jopa saada sen tuntumaan, että talo sijaitsee aivan eri paikassa…
Tietenkin kaikki nämä ennusteet voivat olla myös vääriä, mutta on mahdollista, että mikä tahansa niistä voi olla suuri muutaman seuraavan vuosikymmenen aikana. Mikä on todella jännittävää!